Descoperirea unui nou organ al corpului ar putea ajuta la înțelegerea fenomenului de răspândire a cancerului

Cercetătorii din cadrul Școlii de Medicină a Universității din New York susțin că au descoperit un nou organ uman, conform site-ului Euronews. Acesta ar putea fi cel mai mare organ al corpului uman, numit de cercetători ,,interstitium”.

Organul nou descoperit s-ar afla imediat sub piele, în jurul venelor și arterelor, învelind țesutul fibros care există între mușchi. Organul căptușește totodată tractul digestiv, plămânii și aparatul urinar.
Neil Theise, profesor la Școala de Medicină a Universității din New York este autorul studiului.

Acesta consideră că interstițiul este strâns legat de limfă, fluidul care circulă în sistemul limfatic al corpului și care susține imunitatea.

Cercetătorul susține că știind cum bolile se pot răspândi prin această parte a corpului ar putea ajuta cercetătorii să înțeleagă mai bine fenomenul dezvoltării cancerului.

"Putem astfel detecta boala mai devreme prin prelevarea lichidului din această zonă a corpului și înțelege mai bine mecanismele de stopare a răspândirii afecțiunii”, susține cercetătorul american care crede că aceasta este următoarea direcție a cercetării.

Sursa: Euronews.com