Alexandra Stănescu – Media & Communication Manager

Alexandra Stănescu și-a început cariera în media și televiziune în anul 2012, ca reporter, realizator și prezentator al rubricii de sănătate și wellness în cadrul matinalului Dimineața de Știri -  Realitatea TV.  

În perioada 2013-2015 a produs și moderat propria emisiune medicală live, timp de o oră, în prime time, la televiziunea economică The Money Channel – intervievând o mare parte din reprezentanții elitelor medicale românești, autorități, reprezentanți ai societăților profesionale și ai asociațiilor de pacienți.

În perioada 2016 – 2018 a fost realizator, moderator și responsabil dezvoltare proiecte în cadrul companiei Sănătatea Press Group.

Actualmente, Alexandra Stănescu coordonează departamentul de media și comunicare în cadrul Medical Check-In, un proiect complex care dorește să aducă soluția și inovația medicală mai aproape de oameni.


 

Dr. Cornelia Paraschiv (Scărlătescu) – absolventă a Facultății de Medicină Generală UMF Carol Davila București, este specializată în Medicină Internă, are experiență de 10 ani ca asistent universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila. Pe lângă medic de Medicină Internă și practician în spital, are o experiență de 14 ani în dezvoltarea și managementul asigurărilor de viață și de sănătate în Romania (ING, Allianz, Uniqa, Omniasig, Astra, VIG, CIG).

Timp de 5 ani a organizat și coordonat numeroase conferințe pe teme medicale, interdisciplinare, promovând, în mod special, sănătatea mamei și copilului, dezvoltarea politicilor de sănătate publică, respectarea drepturilor pacienților și educația pentru sănătate în România.   

A activat în domeniul promovării sănătății, politicilor de sănătate și jurnalismului medical în calitate de director al unei publicații medicale, timp de doi ani.

A obținut și implementat proiecte de sănătate în comunitățile vulnerabile din România, a desfășurat activități de advocacy și promovare a drepturilor pacienților, de promovare a sănătății mamei, copiilor și adolescenților, fiind managerul proiectului pilot de reducere a mortalității materne în România „Mame pentru Viață. Viață pentru Mame”.