Dr. Cornelia Paraschiv (Scărlătescu) – absolventă a Facultății de Medicină Generală UMF Carol Davila București, este specializată în Medicină Internă, are experiență de 10 ani ca asistent universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila. Pe lângă medic de Medicină Internă și practician în spital, are o experiență de 14 ani în dezvoltarea și managementul asigurărilor de viață și de sănătate în Romania (ING, Allianz, Uniqa, Omniasig, Astra, VIG, CIG).

Timp de 5 ani a organizat și coordonat numeroase conferințe pe teme medicale, interdisciplinare, promovând, în mod special, sănătatea mamei și copilului, dezvoltarea politicilor de sănătate publică, respectarea drepturilor pacienților și educația pentru sănătate în România.   

A activat în domeniul promovării sănătății, politicilor de sănătate și jurnalismului medical în calitate de director al unei publicații medicale, timp de doi ani.

A obținut și implementat proiecte de sănătate în comunitățile vulnerabile din România, a desfășurat activități de advocacy și promovare a drepturilor pacienților, de promovare a sănătății mamei, copiilor și adolescenților, fiind managerul proiectului pilot de reducere a mortalității materne în România „Mame pentru Viață. Viață pentru Mame”.