20 Noiembrie 2018 | ONCOLINE - CANCERELE DIGESTIVE - CANCERUL COLORECTAL
MANAGEMENTUL DE CAZ ȘI ACTUALITĂȚI ÎN DIAGNOSTIC ȘI TRATAMENT

Ora: 14:00 - 18:00

Spitalul Clinic Sanador (Strada Sevastopol 9), Centrul de Conferințe


Pacientul oncologic este o provocare astăzi, pentru medicul curant, în contextul schimbărilor galopante din medicina ultimilor ani. Ritmul spectaculos în care se descoperă noi date privind patogenia, diagnosticul și tratamentul cancerului, progresele impresionante tehnologice, biochimice, farmacologice sau privind descifrarea genomului uman, multitudinea studiilor clinice internaţionale au ajuns să schimbe dramatic prognosticul nefavorabil al acestei boli.

O importantă mobilizare de resurse în întreaga lume a condus la schimbări radicale în abordarea acestei afecţiuni, astfel încât pacientul oncologic nu se mai află astăzi sub semnul incurabilului. Speranța de viață a crescut, calitatea vieții pacienților se îmbunătățeste dar, acestea depind de managementul de caz și de comunicarea în cadrul unei echipe medicale interdisciplinare complexe.

Accesul la cele mai moderne tehnologii medicale disponibile, precum și la un tratament personalizat conform ghidurilor clinice în vigoare, rămâne, totuși, o provocare pentru pacienții români care au printre cele mai înalte rate de mortalitate din Europa. Reabilitarea, restabilirea stării de sănătate fizică şi psihică şi creşterea calităţii vieţii necesită o abordare complexă (fizică, socială, ocupaţională, psihologică şi spirituală).

Abordarea integrată și importanța medicului de familie în comunicarea și coordonarea echipelor multidisciplinare devin esențiale pentru supraviețuirea pacientului, accesarea promptă a celor mai importante servicii și pentru creșterea calității vieții acestuia.

În dorința de a facilita accesul la informații științifice de ultimă oră și de a stimula schimbul de opinii și colaborarea interdisciplinară, Centrul Medical SANADORîn colaborare cu SOCIETATEA NAȚIONALĂ A MEDICILOR DE FAMILIE, ASOCIAȚIA MEDICILOR DE FAMILIE BUCUREȘTI-ILFOV și Medical Check-In organizează modulul de formare profesională continuă în domeniul oncologic pentru medicii de familie – ONCOLINE - un eveniment profesional, interactiv, multidisciplinar, cu frecvență lunară, desfășurat în premieră în România.

Evenimentul se va desfășura, marți, 20 noiembrie 2018, ora 14.00, la Centrul de Conferințe, etaj 6, Spitalul Clinic Sanador (Str. Sevastopol 9).

COORDONATORI ȘTIINȚIFICI:
Dr  Mircea DEDIU - Medic Primar Oncologie Medicală, Șef Secție Oncologie Medicală Centrul Oncologic Sanador, Doctor în Științe Medicale
Dr  Laurențiu BUJOR - Medic Primar Radioterapie, Medic Specialist Oncologie Medicală, Director Medical Centrul Oncologic Sanador
Dr  Sandra ALEXIU - Președinte AMFB
Dr  Rodica TĂNĂSESCU - Vicepresedinte SNMF

Printre temele dezbătute în cadrul ONCOLINE se numără:

  • Urmărirea post terapeutică a pacientului cu cancer digestiv – Dr Mircea Dediu
  • Screening în cancerul colorectal – Conf dr Mircea Mănuc
  • Rolul imagisticii în cancerul colorectal - Dr Mugur Grasu
  • Actualități ale radioterapiei în cancerele digestive – Dr Matei Bâră
  • Cancerul colorectal – locul chirurgiei în cadrul tratamentului multimodal al bolii oncologice – Dr Valentin Calu
  • Progresele în investigațiile cancerului colorectal - Dr Monica Hortopan

Panelul de discuții va fi coordonat de Dr Mircea Dediu și Dr Sandra Alexiu.

În cadrul evenimentului va fi organizat și tur de prezentare în Centrul Oncologic Sanador de 20 de minute.

Accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile, doar în urma înscrierii la adresa: alexandra.stanescu@medical-checkin.ro sau la telefon: 0727.626.660

Parteneri

Managementul evenimentului este asigurat de Medical Check-In.